Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 286 317 13 23
WEB http://bigaaysedoganmtal.meb.k12.tr
Adres : İstiklal Mah. Kevser Özengil Cad. No4 PK17200 Biga/ÇANAKKALE
VİZYON : Kültürel mirası değerlendirebilen,öğrendiklerini hayata aktarabilen,problemlerine çözüm üretebilen,yeniliklere açık,hayatı yorumlayabilen,mesleği ile ülke ekonomisine katkıda bulunan geleceğin anne ve babaları olarak yetiştiren alanında en iyi okul olmaktır.
MİSYON : Yaşam boyu eğitim ilkesi doğrultusunda;Genç kız ve kadınlarımız öncelikli olmak üzere tüm bireylere bilgi çağı ve iş yaşamının gereklerine uygun olarak çağdaş öğretim yöntemleriyle yaşamsal becerileri kazanmalarına yönelik eğitim öğretim hizmetleri sunmak,kendi iş yerlerini açabilecek ve mesleği ile ilgili Türk sanatına uygun çalışmaları yapabilen,girişimci ruha sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :
Lojman : Sayısı:0
Servis : Servis giderleri köyler için devlet tarafından karşılanmaktadır
Ulaşım : Çevre köylerden taşımalı olarak öğrenci gelmekte
Yerleşim Yeri : İstiklal Mahallesi Kevser Özengil Caddesi No:4 PK:17200 BİGA/ÇANAKKALE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Merkezde
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıflar için öğrenci kabul kontenjanı 170 öğrenci Çocuk gelişimi:68 Grafik ve fotoğrafçılık:34 Yiyecek içecek hizmetleri:34 Güzellik ve saç bakım hizmetleri:34 Dekoratif el sanatları:34
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 100- 260
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu : Mezun öğrencilerimizin %70 i değişik üniversitelerin Fakülte ve Yüksekokullarına yerleştirilmiştir.
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2014/2015 Eğitim öğretim yılında % 5 LYS ile öğrenci alan bir yüksek öğrenim programına yerleştirilmiştir.
Sportif Etkinlikler : 2015- 2016 Eğitim Öğretim yılında Futsalda İl 1. si olduk.
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK 4006
Proje Çalışmaları : 1. Askıda Simit projesi, 2. Genç Yazarlar Projesi, 3. Kitap okumayı yaygınlaştırma projesi 4. Küçük Ellerden Büyük Mektuplar Projesi.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :
Diğer Hususlar :